Case studie: Baanverlies biedt nieuw perspectief

Wat begint als pure noodzaak, eindigt als een geslaagde carrièreswitch

Kees (47) is plantmanager bij een toeleverancier van de bouw (familiebedrijf). Hij heeft het er goed naar zijn zin. Na zijn hbo-opleiding Chemische Technologie heeft hij niet stilgezeten. Hij voltooide o.a. een kopstudie Bedrijfskunde, ontwikkelde zich tot expert in Total Quality Management en werd Lean Six Sigma Green Belt. Zijn werkgever is erg tevreden over hem. De plant waaraan Kees leiding geeft, wordt echter wegens reorganisatie gesloten. Elders binnen het bedrijf is geen geschikte positie beschikbaar. De werkgever adviseert hem om een coachingstraject te volgen.

Wat begint als pure noodzaak, eindigt als een geslaagde carrièreswitch. Samen met coach Karel de Boer oriënteert Kees zich op verschillende werkgebieden, passend bij zijn belangstelling en zijn persoonlijke kwaliteiten. Kees kan processen perfect structureren en managen. Maar hij is ook een inspirerende leider die mensen stimuleert en motiveert. Die unieke combinatie brengt hem – toevallig – bij weer een toeleverancier van de bouw. Dit keer is het een grote internationale speler. Kees krijgt een baan die past bij zijn leeftijd en ervaring. Maar hij krijgt nog veel meer: groeimogelijkheden die hij bij zijn vorige werkgever had. Kortom, een strategische loopbaankeuze!
Overige case studies:

Carrièreswitch: intellectuele uitdaging: Ik wil weg, maar ik weet niet hoe.

Kiezen voor kwaliteit: De baan als makelaar bedrijfsonroerend goed bij een groot makelaarskantoor is het beslist niet.

Ineens blijk je veel méér te kunnen: Anita blijkt jaren onder haar niveau te hebben gewerkt.

db consultancy: Albertusstraat 32, 5612 AD Vught Bel met db consultancy 073 - 684 02 41 E-mail db consultancyinfo@dbconsult.nl db consultancy Linkedin paginaLinkedIn KvK nr: 16086324 BTW nr: 8095.48.409.B01